Zöldborsóleves csirkemellel

zöldborsóleves csirkemellel

A zöldborsóleves az egyik legnépszerűbb leves, de ha még csirkemell is kerül bele, nem csak finom, hanem nagyon laktató, tartalmas lesz belőle, amiből garantáltan mindenki legalább kétszer szed!

Zöldborsóleves csirkemellel hozzávalók:

  • 1 db csirkemell (20-25 dkg)
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt

Galuskához:

  • 1 db tojás
  • kb. 10 dkg liszt

Zöldborsóleves csirkemellel elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Készítsd elő a zöldségeket:

  • aprítsd fel a vöröshagymát
  • karikázd fel a sárgarépát
  • karikázd fel a fehérrépát
  • kockázd fel a karalábét

3. Egy kevés olajon párold üvegesre a vöröshagymát.

4. Add hozzá a felkockázott csirkemellet és pirítsd fehéredésig.

5. Add hozzá a répákat és a karalábét, és  párold pár percig.

6. Add hozzá a zöldborsót, pirítsd kicsit, majd szórd meg a liszttel és a pirospaprikával és keverd össze.

7. Öntsd fel vízzel, sózd és borsozd és kis lángon főzd a levest.

8. Készítsd el a galuskát, a tojást keverd el a liszttel és annyi vízzel, hogy galuska állagú tésztát kapj.

9. Szaggasd a tésztát egy vágódeszkáról a levesebe, és főzd még pár percig, míg a galuska is megfő.

Zöldborsóleves csirkemellel

A zöldborsóleves az egyik legnépszerűbb leves, de ha még csirkemell is kerül bele, nem csak finom, hanem nagyon laktató, tartalmas lesz belőle, amiből garantáltan mindenki legalább kétszer szed!

Total Time: 45M