Minestrone leves csirkemellel

minestrone leves csirkemellel

A minestrone leves egy tartalmas olasz étel, amibe most csirkemell is került. Ez tipikusan ahány ház, annyi szokás típusú étel, a lényeg a sok zöldség. Ez a változat egy kicsit diétásabb verzió, de ha laktatóbbra szeretnéd, adhatsz hozzá fehérbabot vagy főzhetsz bele tésztát.

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé (20-25 dkg)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2  db halványító zeller szár
  • 1/4 db karalábé
  • 1 db kisebb cukkini (kb. 15 dkg)
  • 25 dkg karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl passata (passzírozott paradicsom)
  • 2 teáskanál toscana fűszerkeverék
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • tálaláshoz parmezán (opcionális)

Minestrone leves csirkemellel elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet, sózd meg és tedd félre.

2. Pucold meg a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és karikázd fel.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegítsd fel az olívaolajat.

5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add hozzá a csirkemellet és a fokhagymát, és kevergetés mellett pirítsd a húst fehéredésig.

7. Add hozzá a répákat, karalábét, zellert és párold össze kb. 4-5 percig.

8. Öntsd fel a minestrone levest a passataval és egy liter vízzel

9. Sózd, borsozd, és add hozzá a toscana fűszerkeveréket és főzd 30 percig.

10. Amíg fő a minestrone leves, addig kockád fel a cukkinit és szedd a karfiolt rózsáira.

11. Ha letelt a 30 perc, add a leveshez a cukkinit és karfiolt és főzd még 10 percig.

Minestrone leves csirkemellel ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Minestrone leves csirkemellel. Próbáld ki Te is az olaszok világszerte népszerű zöldséglevesét csirkemellel felturbózva! Garantáltan imádni fogod!

Típus: LEVES

Nemzeti konyha: OLASZ

Recept Mennyisége: 4 ADAG

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: