Tejfölös karfiolleves csirkemellel

tejfölös karfiolleves csirkemellel

Finom, könnyed tejfölös karfiolleves csirkemellel, mert a karfiolleves hússal is finom!

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • olaj

Tejfölös karfiolleves csirkemellel elkészítse:

1 Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Pucold meg a sárgarépát és fehérrépát és karikázd fel.

3. A karfiolt szedd rózsáira.

4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

5. Egy fazékban melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a felkockázott csirkemellet és fokhagymát, és kevergetve pirítsd fehéredésig.

7. Add hozzá a répakarikákat, és kevergetve pirítsd tovább 1-2 percig.

8. Add hozz a fűszerpaprikát, és keverd át jó alaposan.

9. Öntsd fel lehetőleg meleg vízzel, add a leveshez a karfiolt is.

10. Ízesítsd a karfiol levest sóval és borssal.

11. Nagyobb lángon főzd a levest, míg fel nem forr, utána alacsony-közepes lángon főzd tovább, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

12. A tejfölt keverd simára a liszttel. Adj hozzá egy fél merőkanálnyit a forró levesből, és keverd így is simára. Adj hozzá még egy kis levest, és keverd át. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez.

13. Forralj rajta egyet, és már kész is a finom tejfölös karfiol leves csirkemellel!

Tejfölös karfiolleves csirkemellel ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Finom, könnyed tejfölös karfiolleves csirkemellel, mert a karfiolleves hússal is finom! Egyszerűen elkészül, próbáld ki Te is!

Típus: leves

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 6 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: