Panko morzsás csirkemell

panko morzsás csirkemell

A panko morzsás csirkemellet a rántott hús deluxe változatának is lehet nevezni. A panko morzsának köszönhetően a bundája extrán ropogós lesz.

De mi az a panko morzsa, és honnan lehet beszerezni?

A panko morzsa sokkal nagyobb darabokból áll, mint a hagyományos zsemlemorzsa, az állaga, könnyű, légies, szilánkos. Emiatt kevesebb zsiradékot szív magába, így a panko morzsával készített rántott hús kevesebb kalóriát fog tartalmazni, ezáltal egészségesebb.

Szerencsére ma már egész könnyen be lehet szerezni, nagyobb szupermarketekben, gasztroboltokban, ázsia boltban kapható.

A panko morzsáról bővebben a linkre kattintva tudsz olvasni.

Panko morzsás csirkemell hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg panko morzsa
  • 2 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • bors
  • olaj a sütéshez

Panko morzsás csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit.

2. Sózd és borsozd a csirkemellet, és használhatsz egyéb fűszereket is, ízlés szerint, pl. fokhagymát, chilit.

3. Készíts elő három edényt a panírozáshoz.

  • Az elsőbe tedd a lisztet
  • A másodikba üsd a tojásokat és habard el őket egy villával.
  • A harmadikba tedd a panko morzsát.

4. Panírozd be a csirkemell szeleteket, először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a panko morzsában. Mivel a panko morzsa nagyobb darabokból áll, nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos zsemlemorzsa.

panko morzsás csirkemell sütése

5. Bő olajban süsd ki a panko morzsás csirkemelleket, míg mindkét oldaluk aranybarnára nem sül.

6. Mint ahogy a legtöbb rántott étel, ez is frissen a legfinomabb. Sokféle körettel kínálhatod, mint a hagyományos rántott csirkét, a képen krumplis rakott cukkinivel van tálalva.

Panko morzsás csirkemell

A panko morzsás csirkemellet a rántott hús deluxe változatának is lehet nevezni. A panko morzsának köszönhetően a bundája extrán ropogós lesz.

Total Time: 35M