Finom, könnyed tejfölös karfiolleves csirkemellel, mert a karfiolleves hússal is finom!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg csirkemell
- 4 db közepes sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj
Tejfölös karfiolleves csirkemellel elkészítse:
1 Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Pucold meg a sárgarépát és fehérrépát és karikázd fel.
3. A karfiolt szedd rózsáira.
4. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
5. Egy fazékban melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a felkockázott csirkemellet és fokhagymát, és kevergetve pirítsd fehéredésig.
7. Add hozzá a répakarikákat, és kevergetve pirítsd tovább 1-2 percig.
8. Add hozz a fűszerpaprikát, és keverd át jó alaposan.
9. Öntsd fel lehetőleg meleg vízzel, add a leveshez a karfiolt is.
10. Ízesítsd a karfiol levest sóval és borssal.
11. Nagyobb lángon főzd a levest, míg fel nem forr, utána alacsony-közepes lángon főzd tovább, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
12. A tejfölt keverd simára a liszttel. Adj hozzá egy fél merőkanálnyit a forró levesből, és keverd így is simára. Adj hozzá még egy kis levest, és keverd át. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez.
13. Forralj rajta egyet, és már kész is a finom tejfölös karfiol leves csirkemellel!