Körtével töltött csirkemell baconbe tekerve sajttal és dióval. Igazi őszi fogás, de akár karácsonyi csirkemellként is megállja a helyét.
Füstölt sajtot használtam, mert az jól ellensúlyozza a méz és a körte édességét, és kevésbé folyik ki, de ha nem szereted, használhatsz sima sajtot is, például trappistát.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
- 2 db körte
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 marék dió
- 8 szelet bacon
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- provence fűszerkeverék vagy rozmaring
Körtével töltött csirkemell baconbe tekerve recept:
1 A körtével töltött csirkemellhez melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó formájúra a csirkemell szeleteket, és egy fólián keresztűl klopfold ki kicsit, hogy egyforma vastagságúak legyenk.
3. A csirkemell szeletek mindegyik oldalát fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal és provence fűszerkeverékkel.
4. Vágd durvára a diót.
5. Ha nem szeletelt sajtot használsz, akkor reszeld le.
6. Hámozd meg a körtét, vágd fel cikkelyekre, és vágd ki a csumáját.
7. Tegyél mindegyik csirkemell szeletre füstölt sajtot, diót, és körtét.
8. Óvatosan tekerd fel a csirkemelleket.
9. Tekerd be baconnel a körtével töltött csirkemell tekercseket, egy tekercshez kb. 2 szelet bacon szükséges.
10. Tedd a göngyölt körtés csirkemelleket egy tepsibe, a maradék körte szeleteket rakd mellé, és süsd 20-25 percig.
11. Kend meg mézzel a baconbe tekert csirkemell roládokat, és tedd vissza a sütőbe. Légkeveréssel süsd még 10 percig a körtével töltött csirkemelleket, míg a tetejük meg nem pirul.