Csirkegulyás leves

csirkegulyás leves csirkemellből, hamis gulyásleves

A gulyásleves az egyik legismertebb magyar étel, eredetileg marhahúsból készül. De ha nem szereted a marhahúst, és nincs is annyi időd kivárni, míg a hagyományos gulyás elkészül, akkor a csirkegulyás levest neked találták ki! Ennek a hamis gulyáslevesnek számos előnye van, finom, gyorsabban elkészül és olcsóbb is!

Csirkegulyás leves hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kis zellergumó
  • 40 dkg krumpli
  • 1 púpos evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál fűszerkömény őrölt
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 db kis paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál só

Hamis gulyásleves csirkemellből elkészítése:

1.A csirkegulyáshoz először készítsd elő az alapanyagokat:

  • aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
  • kockázd fel a csirkemellet és sózd meg
  • karikázd fel a sárgarépát és fehérrépát
  • kockázd fel a zellert és a krumplit
  • kockázd fel a paradicsomot és paprikát

2. Melegítsd fel a zsírt vagy olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és kevergetve párold üvegesre.

3. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot és pár percig főzd tovább.

4. Add az alaphoz a csirkemellet és pirítsd, míg ki nem fehéredik.

5. Húzd le a tűzről a lábost, add hozzá a fűszerpaprikát és fokhagymát, keverd el, és öntsd fel egy kevés vízzel, hogy a paprika meg ne égjen. Tedd vissza a tűzre.

6. Add hozzá a sót, fűszerköményt, egész borsot, babérlevelet és főzd kb. 10 percig.

7. Add a gulyáshoz a zöldségeket, répákat, krumplit, zellert.

8. Letakarva, alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

9. Amíg fő a csirkegulyás, készítsd el a csipetkét.

Tedd egy tálba a lisztet és a sót és keverd össze. Készíts egy mélyedést a liszt közepére.

Egy másik tálba üsd a tojást, habard el egy villával, és a habart tojást öntsd a mélyedésbe. Először keverd a villával, majd kézzel jól gyúrd össze. A liszt mennyisége függ a tojás méretétől, lehet hogy kell még lisztet hozzáadni.

Csomagold be fóliába, és pihentesd kicsit 10-15 percig.

Készítsd el a csipetkéket, az ujjaddal csipkedj le kis darabokat a tésztából és morzsold búzaszem formára.

10. Add a csirkegulyáshoz a csipetkéket, és főzd még kb. 10 percig.

Csirkegulyás leves

A gulyásleves az egyik legismertebb magyar étel, eredetileg marhahúsból készül. De ha nem szereted a marhahúst, és nincs is annyi időd kivárni, míg a hagyományos gulyás elkészül, akkor a csirkegulyás levest neked találták ki! Ennek a hamis gulyáslevesnek számos előnye van, finom, gyorsabban elkészül és olcsóbb is!

Type: leves

Cuisine: magyar

Recipe Yield: 6 adag

Total Time: 1H30M