Lyoni csirkemell a mustáros hús a sült hagymával és sült krumplival igazán különleges és laktató ebéd vagy vacsora lehet, vasárnapi ebédre vagy vendégvárónak is készülhet.
Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 db csirkemell filé (kisebb darabok)
- 2 evőkanál mustár
- frissen őrölt bors
- só
Hagymához:
- 2 db nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
Köretnek:
- 30 dkg krumpli
Lyoni csirkemell elkészítése
1 A csirkemellet egy éles késsel nyisd ki pillangó alakúra. Érdemes kisebb csirkemelleket használni, azzal könnyebb dolgozni. Takard le a csirkemellet egy fóliával, és óvatosan klopfold ki a sima végével (nem a recéssel), hogy egyenletes legyen a csirkemell steak.
2. Sózd és borsozd a hús mindkét oldalát, és kend be mustárral.
3. Szeleteld fel a hagymát, és szedd szét a hagyma gyűrűket.
4. Tedd a hagyma karikákat egy zacskóba a liszttel, fogd össze a szárát, és jó alaposan rázd meg, hogy a hagymát mindenhol érje a liszt.
5. A lisztezett hagymát tedd egy szűrőbe, hogy a felesleges liszt leperegjen róla.
6. Készítsd elő a krumplit, használhatsz mélyhűtött hasábburgonyát is, akkor ezt a lépést hagyd ki. Pucold meg a krumplit és vágd hasábokra.
7. Melegíts olajat egy edényben, és közepes lángon bő olajban süsd aranybarnára a krumplit. Először a krumplit kell megsütni, mert a hagymáról a liszt az olajba fog kerülni, és „összekoszolja” a krumplit, ha előbb a hagymát sütöd.
8. Ha kész a krumpli, akkor süsd meg a hagyma karikákat. Egyszerre ne tegyél túl sok hagymát az olajba, inkább több részletben süsd.
9. Szűrőkanállal szedd ki a megsült hagymákat, és tedd egy szűrőbe, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
10. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és süsd meg a mustáros csirkemell steak mindkét oldalát.
11. Állítsd össze a lyoni csirkemellet: tegyél egy szelet mustáros csirkemellet mindegyik tányérra, a tetejére egy jó nagy adag lyoni hagymát, és mellé sült krumplit.
A lyoni csirkemellet frissen fogyaszd!