Makói csirkemellet a rántott hús szerelmesei garantáltan imádni fogják, hiszen ez egy különleges rántott csirkemell, ahol a panírba Makó híres alapanyaga, hagyma kerül.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj vagy zsír a sütéshez
Makói csirkemell recept:
1 A makói csirkemellhez szeleteled fel a húst, és klopfold ki kicsit egy fólián keresztül. Fűszerezd sóval és borssal a húsok mindkét oldalát.
2. Tisztítsd meg és reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Üsd egy tálba a tojásokat habard el egy villával és egy kevés sóval, majd keverd hozzá a reszelt vöröshagymát és fokhagymát.
4. A panírozáshoz tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát.
5. Panírozd be a húst, forgasd meg a lisztbe, a hagymás tojásba, újra a lisztbe, újra hagymás tojásba és végül a zsemlemorzsába.
6. Egy magasabb falú edényben melegítsd fel az olajat vagy a zsírt és közepes lángon süsd aranybarnára a makói csirkemell mindkét oldalát.
7. Szedd ki egy papírtörlőre vagy rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
8. A makói rántott csirkemellhez ugyanazok a köretek illenek, mint a hagyományos rántott húshoz, tippeket ebben a cikkben találsz:
TIPP
A makói csirkemellet úgy is el lehet készíteni, ha panírozás előtt legalább két órára fokhagymás tejbe áztatotd. Így a fokhagymát nem a tojásba kell reszelni, hanem a fokhagymás pác fogja aromatizálni a húst.
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.