Makói csirkemell

makói csirkemell rizibizivel

Makói csirkemellet a rántott hús szerelmesei garantáltan imádni fogják, hiszen ez egy különleges rántott csirkemell, ahol a panírba Makó híres alapanyaga, hagyma kerül.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Makói csirkemell recept:

1 A makói csirkemellhez szeleteled fel a húst, és klopfold ki kicsit egy fólián keresztül. Fűszerezd sóval és borssal a húsok mindkét oldalát.

2. Tisztítsd meg és reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Üsd egy tálba a tojásokat habard el egy villával és egy kevés sóval, majd keverd hozzá a reszelt vöröshagymát és fokhagymát.

4. A panírozáshoz tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát.

5. Panírozd be a húst, forgasd meg a lisztbe, a hagymás tojásba, újra a lisztbe, újra hagymás tojásba és végül a zsemlemorzsába.

6. Egy magasabb falú edényben melegítsd fel az olajat vagy a zsírt és közepes lángon süsd aranybarnára a makói csirkemell mindkét oldalát.

7. Szedd ki egy papírtörlőre vagy rácsra, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.

8. A makói rántott csirkemellhez ugyanazok a köretek illenek, mint a hagyományos rántott húshoz, tippeket ebben a cikkben találsz:

TIPP

A makói csirkemellet úgy is el lehet készíteni, ha panírozás előtt legalább két órára fokhagymás tejbe áztatotd. Így a fokhagymát nem a tojásba kell reszelni, hanem a fokhagymás pác fogja aromatizálni a húst.

Próbáld ki ezeket a recepteket is:

.

Makói csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Makói csirkemellet a rántott hús szerelmesei garantáltan imádni fogják, ropogós rántott csirkemell hagymás panírral.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: