Sajtos rántott csirkemell

sajtos rántott csirkemell

A rántott csirkemell az egyik legnépszerűbb étel Magyarországon. A hagyományos verzió is finom, de ha kipróbálnál valami újat, akkor készíts sajtos rántott csirkemellet. A ropogós rántott hús sajtos panírban készül.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 4 evőkanál finomliszt
  • bors
  • olaj a sütéshez

Sajtos rántott csirkemell elkészítése:

1 Szeleteld fel csíkokra a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Tedd egy tálba a lisztet.

3. Üsd egy másik tálba a tojásokat, sózd meg és habard el egy villával.

4. Reszeld le a sajtot kislyukú reszerelővel.

5. Tedd egy harmadik tálba a zsemlemorzsát és keverd össze a reszelt sajttal.

6. Panírozd be a csirkemell csíkokat, először forgasd meg a lisztben, utána a tojásban, végül a sajtos zsemlemorzsában.

7. Bő olajban, közepes lángon süsd ropogósra a rántott csirkemellet sajtos bundában.

8. Vedd ki az olajból és csöpögtesd le a felesleges olajat.

Sajtos rántott csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Sajtos rántott csirkemell. Így készíts isteni finom ropogós rántott húst sajtos panírban, garantáltan imádni fogod!

Típus: főétel

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: