A rántott csirkemell az egyik legnépszerűbb étel Magyarországon. A hagyományos verzió is finom, de ha kipróbálnál valami újat, akkor készíts sajtos rántott csirkemellet. A ropogós rántott hús sajtos panírban készül.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 3 tojás
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 dkg reszelt sajt (trappista)
- 4 evőkanál finomliszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Sajtos rántott csirkemell elkészítése:
1 Szeleteld fel csíkokra a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Tedd egy tálba a lisztet.
3. Üsd egy másik tálba a tojásokat, sózd meg és habard el egy villával.
4. Reszeld le a sajtot kislyukú reszerelővel.
5. Tedd egy harmadik tálba a zsemlemorzsát és keverd össze a reszelt sajttal.
6. Panírozd be a csirkemell csíkokat, először forgasd meg a lisztben, utána a tojásban, végül a sajtos zsemlemorzsában.
7. Bő olajban, közepes lángon süsd ropogósra a rántott csirkemellet sajtos bundában.
8. Vedd ki az olajból és csöpögtesd le a felesleges olajat.