Tejszínes gombás csirkés gnocchi

tejszínes gombás csirkés gnocchi recept

Tejszínes gombás csirkés gnocchi, egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom szaftos egytálétel.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 40 dkg gnocchi (1 bolti csomag)
  • 1/2 db csirkemell filé (25-30 dkg)
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  1 dl víz vagy fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál provence fűszerkeverék
  • bors
  • étolaj
  • 1 teáskanál vaj

Tejszínes gombás csirkés gnocchi recept:

1 A tejszínes gombás csirkés gnocchihoz kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Tegyél fel forralni vizet a gnocchi főzéséhez.

5. Melegítsd fel az étolajat és a vajat egy nagyobb serpenyőben, tedd bele a csirkemell kockákat, pirítsd meg, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

6. Pirítsd meg a gombát a serpenyőben, majd vedd ki, és tedd félre.

7. Ha szükséges, pótold az olajat, és add hozzá a felaprított vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold üvegesre.

8. Add hozzá a fokhagymát is, néhány másodperc pirítás után öntsd fel a vízzel vagy fehérborral.

9. Amikor a hagyma megpuhult, és elfőtte a vizet, tedd a serpenyőbe az elősütött csirkemellet és öntsd fel a tejszínnel.

10. Amikor felforrt a tejszín, add hozzá a reszelt parmezánt, keverd át, és várd meg, hogy elolvadjon a sajt.

11. Keverd hozzá a pirított gombát, a provence fűszerkeveréket. Kóstold meg a szaftot, és fűszerezd sóval, borssal is.

12. Ha felforrt a víz, főzd meg a gnocchit, ez kb. 2 perc főzési időt igényeld.

13. Szűrd le a gnocchit, és keverd a tejszínes gombás csirkés szószhoz.

14. Frissen fogyaszd.

Tejszínes gombás csirkés gnocchi ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejszínes gombás csirkés gnocchi, egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom szaftos egytálétel. Próbáld ki Te is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: olasz

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: