Az Eszterházy csirkemell egy pikáns ragu, ha szereted a vadas ízvilágát, ezt a receptet is imádni fogod.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- 0,5 dl olaj
Eszterházy csirkemell elkészítése:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Pucold meg a sárgarépát és fehérrépát és kockázd fel.
3. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a csirkemell csíkokat és pirítsd fehéredésig.
4. Add a csirkemellhez a répákat, pirítsd át kicsit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje.
5. Add hozzá a babérlevelet, sót, és alacsony lángon főzd, míg a csirkemell és a zöldségek meg nem puhulnak.
6. Keverd össze a tejfölt a mustárral.
7. Keverj egy kevés meleg levet a tejfölös habaráshoz, keverd simára, és öntsd az Eszterházy tokányhoz.
8. Keverd át, és forrald át. Kóstold meg és szükség szerint ízesítsd még sóval, borssal, egy kevés citromlé is jót tesz neki.
9. Az Eszterházy tokányt spagettivel, más tésztával, jázmin rizzsel javasolt tálalni.
Tipp
A habarásba lehet lisztet is rakni, ha sűrűbb szaftot szeretnél, én liszt nélkül szoktam készíteni.