Csikós tokány csirkemellből

tejfölös csikós tokány galuskával

Csikós tokány csirkemellből finom, népszerű, szaftos, magyaros fogás.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Tejfölös csikós tokány csirkemellből recept:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a füstölt szalonnát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Alacsony lángon olvaszd ki a füstölt szalonna zsírját, és a szalonna pörcöket szedd ki és tedd félre.

5. Ha kiolvadt a zsír, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add hozzá a csirkemellet és pirítsd fehéredésig már magasabb hőfokon.

7. Add hozzá a fokhagymát is.

8. Hűzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

9. Önts alá egy kevés vizet kb. 1 decit, és közepes lángon párold puhára a húst. Ha nagyon elfőné a levét, akkor pótold a vizet, de mindig csak keveset, hogy sűrű legyen a szaftja.

10. Ha a csirkemell megpuhult, akkor habard be a csikós tokányt. Ehhez keverd simára a tejfölt a liszttel, keverj hozzá egy kevés szaftot, keverd át, és öntsd a tokányhoz.

11. Forralj egyet rajta, és add hozzá a kisült szalonna kockákat.

12. A csikós tokányhoz jól illik a nokedli/galuska, tészta, párolt rizs.

Még több csirketokány receptet a linkre kattintva találsz.

Csikós tokány csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Tejfölös csikós tokány csirkemellből finom, népszerű, szaftos, magyaros fogás. Készítsd el Te is ebédre vagy vacsorára.

Típus: tokány

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: