A sonkás barackos csirkemell egy egyszerű de ennek ellenére nagyon finom csirkés recept. Az édes barackhoz jól illik a sós sonka, és az ételre a koronát az olvadó mozzarella teszi fel.
A fűszerezést is lehet variálni, a rozmaring nagyon jól illik hozzá, a csirkemellet fűszerezheted rozmaringgal. Ha karácsonyra készíted, akkor meg karácsonyi fűszerekkel lehet a barackot megbolondítani, például fahéjjal, gyömbérrel vagy mézeskalács fűszerkeverékkel.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé
- 4 db barack konzerv
- 4 szelet sonka
- 20 dkg friss mozzarella
- só
- bors
- olaj
- + fűszerek egyéni ízlés szerint a fenti leírás alapján
Sonkás barackos csirkemell recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet.
2. Sózd és fűszerezd frissen őrölt borssal a hús mindkét oldalát.
3. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben és süsd elő a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
4. Tedd az elősütött csirkemell szeleteket egy tűzálló tálba.
5. Tegyél mindegyik csirkemellre egy szelet sonkát.
6. Formázd meg a barackbefőttet. Egy éles késsel vagdosd be, mintha fel akarnád szeletelni, de a végét ne vágd át, hogy egyben maradjon.
7. Legyező alakban helyezd a barackokat a csirkemellre.
8. Szeleteld fel a mozzarellát és tedd a csirkemellek tetejére.
9. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig a sonkás barackos csirkemellet, míg a mozzarella rá nem olvad a tetejére.
10. Frissen tálald, jól illik hozzá a mazsolás rizs, krumplipüré, petrezselymes krumpli, bulgur.
Próbáld ki a barackkal töltött rántott csirkemellet is!