Aszalt paradicsommal fetával töltött csirkemell rántva egy különleges, látványos recept, ami szuper recept vendégvárónak is, és az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Kezdőknek is jó recept, mert a feta nem folyik ki sütés közben.
Hozzávalók:
- 1 db egész csirkemell filé
- 4-6 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 5 dkg feta sajt
- 2 csipet oregáno
- só
- bors
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Aszalt paradicsommal fetával töltött csirkemell elkészítése:
1 Egy éles késsel nyisd szét a csirkemelleket.
2. Takard le a fóliáva, és óvatosan klopfold ki a csirkemellet, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastagságú legyen.
3. Sózd és borsozd, de a sóval óvatosan, mert az aszalt paradicsom és a feta is sós.
4. Szórd meg a csirkemell szeleteket egy-egy csipet szárított oregánóval.
5. Tedd a csirkemell egyik végére az aszalt paradicsomot és egy ujjnyi vastag darabot.
6. Tekerd fel a csirkemellet, és csomagold be jó szorosan alufóliába, mint a szaloncukrot.
7. Egy lábosban forralj vizet, és tedd bele az alufóliába csomagolt, töltött csirkemellet. Az előfőzéstől meg fogja tartani az alakját, könnyebb vele dolgozni, és kevesebb olajat fog magába szívni a sütéskor.
8. Főzd a csirkemellett kb. 10 percig, majd vedd ki a vízből és várd meg míg langyosra hűl.
9. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:
- tedd egy tálba a lisztet
- üsd a tojásokat egy másik tálba, sózd meg és habard el
- tedd egy harmadik tálba a zsemlemorzsát
10. Panírozd meg a csirkemell roládokat, először forgasd meg lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
11. Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára az aszalt paradicsommal fetával töltött csirkemellek mindegyik oldalát.
12. Frissen tálald, krumplipürével is finom, a képen sütőtökös krumplipürével volt tálalava.