Gesztenyével töltött csirkemell rántva

gesztenyével töltött csirkemell rántva hercegnőburgonyával

Fűszeres gesztenyével töltött csirkemell rántva egy különleges ünnepi fogás.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 szelet csirkemell filé (kb. 60 dkg)
  • 1 csomag natúr gesztenyemassza (25 dkg)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 szál angolzeller
  • bors

panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • Étolaj a sütéshez

Gesztenyével töltött csirkemell rántva

1 Először a gesztenyés tölteléket készítsd el. Ehhez olvaszd fel a gesztenyemasszát.

2. Aprítsd fel a bacont, vöröshagymát, fokhagymát, angolzellert.

3. Egy serpenyőben egy kevés olajon süsd meg a bacont.

4. Add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, angol zellert és párold puhára.

5. Keverd hozzá a gesztenyemasszát, fűszerezd sóval és borssal, majd tedd félre, hogy kihűljön.

6. A csirkemell szeleteket nyisd ki pillangó szerűen és klopfold ki kicsit egy fólián keresztül, hogy nagyjából egyforma vastagságúak legyenek.

7. Fűszerezd sóval és borssal a csirkemellek mindkét oldalát, és helyezd mindegyiket egy darab alufóliára.

8. Helyzed a gesztenyemasszát a csirkemellre, göngyöld fel, és csomagold be az alufóliába, mint egy szaloncukrot.

9. Forralj vizet egy lábosban, és tedd bele a gesztenyével töltött csirkemelleket és főzd 15-20 percig.

10. Vedd ki a csirkeroládokat a vízből és hűtsd ki.

11. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát, egy harmadikba üsd a tojásokat és habard el egy kevés sóval.

12. Panírozd be a gesztenyével töltött csirkemell tekercseket, forgasd meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.

13. Egy mélyebb lábosban melegíts olajat, és bő olajban süsd meg töltött csirkemelleket.

Schema nem található.