Urasági töltött csirkemell

urasági töltött csirkemell rizzsel

Az urasági töltött csirkemell egy kiadós, laktató fogás, ami ünnepi alkalmakra is készülhet.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé
  • 8 dkg füstölt főtt tarja
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj a sütéshez

Urasági töltött csirkemell recept:

1 Vágj 4 szeletet a csirkemellből és nyisd ki a csirkemell szeleteket pillangó formára, klopfold ki, sózd és borsozd.

2. Készítsd el az urasági töltött csirkemell töltelékét. Vágd apróra a füstölt főtt tarját, reszeld hozzá a füstölt sajtot, fokhagymát, és keverd össze a tejföllel.

3. Tegyél mindegyik  csirkemellre a töltelékből, majd óvatosan tekerd fel.

urasági töltött csirkemell összeállítása

4. Mindegyik csirketekercset csomagold alufóliába, és a két szélét csavard össze, hogy úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor.

5. Forralj vizet egy nagy lábosban. Tedd bele a fóliába csomagolt töltött csirkemelleket és főzd 10 percig, majd vedd ki. Az előfőzés miatt sokkal könnyebb lesz panírozni, és nem kell attól félni, hogy szétesik panírozás vagy sülés közben.

urasági töltött csirkemell főzés

6. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet.

7. Egy másik tálba üsd a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót és habard el.

8. Harmadik tálba tedd a zsemlemorzsát.

9. Ha kihűlt a csirkemell panírozd be a tekercseket, előszor forgasd meg a lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

10. Közepes lángon, bő olajban süsd aranybarnára a töltött húsok mindkét oldalát.

11. Szedd ki az olajból, csepegtesd le a felesleges zsiradékot.

12. Az urasági töltött csirkemellet frissen tálald, jól illik hozzá a rizs vagy krumplipüré.

Urasági töltött csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Az urasági töltött csirkemell egy kiadós, laktató fogás, ami ünnepi alkalmakra is készülhet. Próbáld ki Te is ezt a különleges receptet!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT50M

Főzési idő: PT10M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: