Ha szereted a mátrai borzaskát, akkor a zöldségbundás csirkemell is a kedvenced lesz! Hasonlóan készül, csak krumpli helyett zöldségek kerülnek a bundába.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg sárgarépa
- 15 dkg fejeskáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 5 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 dl tej
- só
- bors
összeállításhoz és sütéshez:
- zabpehelyliszt
- olaj
Zöldségbundás csirkemell elkészítése:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Reszeld le a sárgarépát, és csíkozd fel a fejeskáposztát.
3. Üsd egy tálba a tojásokat, reszeld hozzá a fokhagymát, sózd meg és habard el.
4. Add a tojáshoz a lisztet és a tejet, és keverd simára.
5. Keverd a masszába a sárgarépát és a káposztát.
6. Melegíts olajat a zöldségbundás csirkemell sütéséhez, fontos, hogy bő olajban kell sütni, úsznia kell az olajban.
7. Tegyél egy tálba zabpehelylisztet, és forgasd meg benne a csirkemell szeleteket, utána pedig a zöldséges masszában.
8. Tedd az olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára a csirkemelleket.
9. Tedd papírtörlőre a zöldséges bundában sült csirkemelleket, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
10. Mivel a bundája miatt elég kiadós étel, ezért valami könnyebb köret illik hozzá.
Próbáld ki ezeket a bundás csirkemelleket is:
.