Borzas csirkemell

borzas csirkemell

Borzas csirkemell vagy kárpáti borzaska az egyik legnagyobb kedvenc, kicsit macerás elkészíteni, de megéri a fáradtságot, mert garantáltan imádni fogják!

Borzas csirkemell hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 45 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt + liszt a panírozáshoz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez

tálaláshoz

  • tejföl
  • reszelt sajt

Borzas csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd, borsozd és tedd félre.

2. Pucold meg a krumplit, és reszeld le nagylyukú reszelőn, sózd meg.

3. Üsd egy tálba a tojásokat, habard el, adj hozzá két evőkanál lisztet és keverd össze.

4. A reszelt krumpliból csavard ki a nedvességet, és keverd a tojásos lisztes masszához, add hozzá az összetört fokhagymát és borsozd meg kicsit.

5. Egy magas falú edényben melegíts olajat. Sok olajra lesz szükség, hogy a borzas csirkemell úszni tudjon benne, különben a bunda könnyen lejön.

6. Forgasd meg a csirkemelleket lisztben, majd a krumplis masszában. Nem fog teljesen rátapadni, kézzel segíteni kell kicsit.

7. Tedd a bundázott csirkemelleket az olajba. A legegyszerűbb egy szűrőkanállal, mert ha villával csinálod, akkor a bunda le fog csúszni.

 

8. Süsd meg a csirkemell mindkét oldalát közepes lángon, míg szép barnára nem sül.

borzas csirkemell sütése

9. Ha megsült a kárpáti borzaska vedd ki az olajból, jól csepegtesd le, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

borzas csirkemell kisütve

 

10. A kárpáti borzaskát frissen tálald tejföllel és reszelt sajttal. Köretként adhatsz mellé rizst, vagy valamilyen salátát, mivel a krumpli bundában sült hús már magában eléggé laktató.

Hasonlóan készíthetsz csirkemellet cukkinis bundában.

Borzas csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Borzas csirkemell vagy kárpáti borzaska az egyik legnagyobb kedvenc, kicsit macerás elkészíteni, de megéri a fáradtságot, mert garantáltan imádni fogják!

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: