Borzas csirkemell vagy kárpáti borzaska az egyik legnagyobb kedvenc, kicsit macerás elkészíteni, de megéri a fáradtságot, mert garantáltan imádni fogják!
Borzas csirkemell hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 45 dkg krumpli
- 2 db tojás
- 2 evőkanál liszt + liszt a panírozáshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez
tálaláshoz
- tejföl
- reszelt sajt
Borzas csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd, borsozd és tedd félre.
2. Pucold meg a krumplit, és reszeld le nagylyukú reszelőn, sózd meg.
3. Üsd egy tálba a tojásokat, habard el, adj hozzá két evőkanál lisztet és keverd össze.
4. A reszelt krumpliból csavard ki a nedvességet, és keverd a tojásos lisztes masszához, add hozzá az összetört fokhagymát és borsozd meg kicsit.
5. Egy magas falú edényben melegíts olajat. Sok olajra lesz szükség, hogy a borzas csirkemell úszni tudjon benne, különben a bunda könnyen lejön.
6. Forgasd meg a csirkemelleket lisztben, majd a krumplis masszában. Nem fog teljesen rátapadni, kézzel segíteni kell kicsit.
7. Tedd a bundázott csirkemelleket az olajba. A legegyszerűbb egy szűrőkanállal, mert ha villával csinálod, akkor a bunda le fog csúszni.
8. Süsd meg a csirkemell mindkét oldalát közepes lángon, míg szép barnára nem sül.
9. Ha megsült a kárpáti borzaska vedd ki az olajból, jól csepegtesd le, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
10. A kárpáti borzaskát frissen tálald tejföllel és reszelt sajttal. Köretként adhatsz mellé rizst, vagy valamilyen salátát, mivel a krumpli bundában sült hús már magában eléggé laktató.
Hasonlóan készíthetsz csirkemellet cukkinis bundában.