Csirkemell krémsajtos bundában

csirkemell krémsajtos bundában rizibizivel

Csirkemell krémsajtos bundában, ha szereted a bundás csirkemell recepteket, akkor próbáld ki ezt a különleges változatot.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé, kb. 50 dkg
  • bors
  • étolaj

Krémsajtos bundához:

  • 20 dkg tejszínes krémsajt (2 tömlő)
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 7 dkg liszt

Bundázáshoz:

  • 3 evőkanál liszt

Csirkemell krémsajtos bundában recept

1 Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát.

2. Tedd egy tálba a tojás,t és habard el a sóval. Add hozzá a krémsajtot és keverd simára.

3. Add a masszához a tejet, a lisztet és keverd csomómentesre.

krémsajtos massza bundázáshoz

4. Egy magasabb falú lábosban kezdd el melegíteni az olajat. A krémsajtos bundás csirkemellet bő olajban kell majd sütni, közepes hőfokon.

5. Tedd egy tányérba a lisztet.

6. A csirkemell szeleteket először forgasd meg a lisztben, utána mártsd a krémsajtos masszába, és tedd a felmelegített olajba.

7. Közepes kicsit kisebb lángon süsd, úgy hogy ússzanak az olajban, és egyszerre csak annyit tegyél bele, amennyi kényelmesen elfér, hogy ne ragadjanak össze.

csirkemell krémsajtos bundában sütése

7. Süsd aranybarnára a krémsajtos bundás csirkemellek mindkét oldalát.

8. A megsült bundás húsokat vedd ki az olajból és tedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

A krémsajtos bundában sült csirkemellhez jól illik a rizibizi, kukoricás rizs, krumplipüré, saláták.

krémsajtos bundában sült csirkemell

Csirkemell krémsajtos bundában ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Csirkemell krémsajtos bundában, ha szereted a bundás csirkemell recepteket, akkor próbáld ki ezt a különleges változatot.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT45M

Hozzávalók: