Az illatos omlós csirke a kínai büfék egyik kedvenc étele, amit otthon is elkészíthetünk házilag.
Az illtos omlós csirkemellet is szeretni fogják, akik nem kifejezetten vannak oda a kínai ételekért, mondhatni ez egyfajta gluténmentes rántott hús.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 50 dkg csirkemell filé
Páchoz:
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- kb. 0,5 dl hideg víz
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Bundához:
- 3 db tojásfehérje
- 0,5 zacskó sütőpor
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- só
Sütéshez:
- olaj
Illatos omlós csirke recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, kicsit kis is klopfolhatod, hogy egyforma vastatságú legyen mindenhol. Ne legyenek túl vastagok a szeletek, hogy át tudjanak sülni, csíkokra szeletelve is lehet készíteni.
2. Egy keverőtálban keverj csomómentesre 2 evőkanál keményítőt hideg vízzel.
3. Tedd bele a csirkemell szeleteket, adjál hozzá sót, borsot, és reszeld hozzá a fokhagymát, majd keverd jól össze. Takard le, és tedd a hűtőbe 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
4. Készítsd el az illatos omlós csirke bundáját. Tedd a tojásfehérjéket egy tálba, és habard el, amikor elkezd kicsit habosodni, keverd hozzá a keményítőt a sütőport és kevés sót a masszának sűrűbbnek kell lennie, mint a palacsinta tésztának.
5. Egy mélyebb serpenyőben melegítsd fel az olajat, hasonlóan a rántott csirkemellhez, az illatos omlós csirkét is bő olajban kell sütni.
6. Ha felmelegedett az olaj, mártsd a bepácolt csirkemelleket a tojásfehérjés masszába, hogy mindenhol befedje.
7. Majd tedd az olajba, és süsd aranybarnára.
8. Frissen tálald, mert akkor a legfinomabb és akkor igazán ropogós a bundája. Az illatos omlós csirkemell tojásos rizzsel szokott a tányérra kerülni, de más körettel is finom.