Illatos omlós csirke

illatos omlós csirke tojásos rizzsel

Az illatos omlós csirke a kínai büfék egyik kedvenc étele, amit otthon is elkészíthetünk házilag.

Az illtos omlós csirkemellet is szeretni fogják, akik nem kifejezetten vannak oda a kínai ételekért, mondhatni ez egyfajta gluténmentes rántott hús.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 50 dkg csirkemell filé

Páchoz:

  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • kb. 0,5 dl hideg víz
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Bundához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 0,5 zacskó sütőpor
  • 5 evőkanál étkezési keményítő

Sütéshez:

  • olaj

Illatos omlós csirke recept:

1 Szeleteld fel a csirkemellet, kicsit kis is klopfolhatod, hogy egyforma vastatságú legyen mindenhol. Ne legyenek túl vastagok a szeletek, hogy át tudjanak sülni, csíkokra szeletelve is lehet készíteni.

2. Egy keverőtálban keverj csomómentesre 2 evőkanál keményítőt hideg vízzel.

3. Tedd bele a csirkemell szeleteket, adjál hozzá sót, borsot, és reszeld hozzá a fokhagymát, majd keverd jól össze. Takard le, és tedd a hűtőbe 2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

4. Készítsd el az illatos omlós csirke bundáját. Tedd a tojásfehérjéket egy tálba, és habard el, amikor elkezd kicsit habosodni, keverd hozzá a keményítőt a sütőport és kevés sót a masszának sűrűbbnek kell lennie, mint a palacsinta tésztának.

5. Egy mélyebb serpenyőben melegítsd fel az olajat, hasonlóan a rántott csirkemellhez, az illatos omlós csirkét is bő olajban kell sütni.

6. Ha felmelegedett az olaj, mártsd a bepácolt csirkemelleket a tojásfehérjés masszába, hogy mindenhol befedje.

7. Majd tedd az olajba, és süsd aranybarnára.

8. Frissen tálald, mert akkor a legfinomabb és akkor igazán ropogós a bundája. Az illatos omlós csirkemell tojásos rizzsel szokott a tányérra kerülni, de más körettel is finom.

Illatos omlós csirke ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Az illatos omlós csirke a kínai büfék egyik kedvenc étele, amit otthon is elkészíthetünk házilag. Tojásos rizzsel isteni finom, próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: kínai

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: