Kalocsai tarhonyás csirkemell

kalocsai tarhonyás csirkemell

Kalocsai tarhonyás csirkemell egy finom, szaftos, magyaros egytálétel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál fűszerpaprika

Kalocsai tarhonyás csirkemell recept:

1 Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Kockázd fel a császárszalonnát.

5. Egy edényben olvaszd ki a császárszalonna zsírját.

6. Add hozzá a sertészsírt, ha felforrósodott, tedd a zsírba a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

7. Add hozzá a paradicsomot, paprikát, fokhagymát és párold 3-4 percig.

8. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

9. Öntsd fel 2 dl vízzel, és főzd el róla, így igazán szaftos lesz az alapja.

10. Tedd a felkockázott csirkemellett a pörköltalapba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön forrald fel.

11. Közben egy másik edényben forró zsírban pirítsd meg a tarhonyát.

12. Ha felforrt a csirke, add hozzá a tarhonyát, keverd össze, és öntsd fel annyi forró vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Fűszerezd sóval.

13. A kalocsai tarhonyás csirkét eredetileg sütőben készítik, ezen a ponton 110 fokos sütőbe teszik és fedő alatt puhára párolják. Én a tűzhelyen készítettem, alacson hőfokon, fedő alatt főztem, és így is nagyon finom lett a végeredmény.

kalocsai tarhonyás csirkemell serpenyőben

Kalocsai tarhonyás csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Kalocsai tarhonyás csirkemell egy finom, szaftos, magyaros egytálétel, készülhet ebédre vagy vacsorára is. Próbáld ki!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: