Sajttal gombával töltött csirkemell rántva

sajttal gombával töltött csirkemell rántva

Sajttal gombával töltött csirkemell rántva egy igazán ünnepi étel, karácsonyra, vendégvárónak, hétvégén is lehet készíteni, és akár hidegtálba is kerülhet. Látványos és nagyon finom, van munka vele, de egyáltalán nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • étolaj

Sajttal gombával töltött csirkemell rántva elkészítése:

1.Először a gombás tölteléket készítsd el. Ehhez tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel vékonyan.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Melegíts egy kevés olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

4. Add a gombát a hagymához, és kevergetve pirítsd, míg meg nem puhul és össze nem esik. Sózd és borsozd.

5. Add a reszelt sajtot a gombához, addig, míg meleg, mert így segít összefogni a tölteléket.

6. Amíg a töltelék kihűl, addig készítsd elő a csirkemell szeleteket.

7. Vágj 4 szeletet a csirkemellből, nyisd ki pillangó szerűen, tegyél rá egy fóliát és klopfold ki kicsit. Sózd és borsozd mindkét oldalát a húsank.

8. A csirkemell szeletre helyezd  egy csíkban a gombás tölteléket és tekerd fel. Használhatsz egy fóliát is segítségül, úgy könnyebb feltekerni.

9. Készítsd elő a panírozáshoz az alapanyagokat. Tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát, a harmadikba pedig habard el a tojást egy kevés sóval.

10. Panírozd be óvatosa a töltött csirkemell szeleteket. Hempergesd meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. A legegyszerűbb, ha a kezeddel csinálod, mert így a legkönnyebb, hogy ne essen szét panírozás közben.

11. Melegíts olajat a húsok kisütéséhez. Ha egy magasfalú edényt használsz, kevésbé tud fröcskölni. Egy-két ujjnyi magasan legyen olaj az edényben, és közepes lángon süsd aranybarnára a gombával töltött csirkemell mindegyik oldalát.

13. Tedd a kisült töltött csirkemellet egy konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Sajttal gombával töltött csirkemell rántva ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Sajttal gombával töltött csirkemell rántva egy igazán ünnepi étel, karácsonyra, vendégvárónak, hétvégén is lehet készíteni, és akár hidegtálba is kerülhet.

Típus: főétel

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT50M

Hozzávalók: