Párizsi csirkemell

párizsi csirkemell

Párizsi csirkemell az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb bundás csirkemell.

Párizsi csirkemell hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • bors
  • étolaj a sütéshez

Párizsi csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit óvatosan.

2. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket és hagyd kicsit állni.

3. Tedd egy edénybe a lisztet a bundázáshoz.

4. Tedd a tojásokat egy másik edénybe, sózd meg, és habard el őket.

5. Melegíts olajat egy serpenyőben vagy egy lábosban. A magasabb falú lábos azért kényelmesebb, mert kevésbé tud kifröccsenni az olaj. Jó bőven tegyél bele olajat, legalább 2 cm magasan.

6. A csirkemell szeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, majd megint a lisztben és megint a tojásban.

7. Tedd a párizsi bundás csirkemellet az olajba és közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalukat.

8. A megsült párizsi csirkemellet tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa, és frissen tálald!

A párizsi csirkemellhez jól illik például a rizibizi, petrezselymes krumpli, krumplipüré, sült krumpli.

Párizsi csirkemell

Párizsi csirkemell az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb bundás csirkemell. Nézd meg a receptet és készítsd el Te is, a család imádni fogja!

Előkészítési idő: PT

Főzési idő: PT

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: