Párizsi csirkemell az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb bundás csirkemell.
Párizsi csirkemell hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 3 db tojás
- 15 dkg liszt
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
Párizsi csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit óvatosan.
2. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket és hagyd kicsit állni.
3. Tedd egy edénybe a lisztet a bundázáshoz.
4. Tedd a tojásokat egy másik edénybe, sózd meg, és habard el őket.
5. Melegíts olajat egy serpenyőben vagy egy lábosban. A magasabb falú lábos azért kényelmesebb, mert kevésbé tud kifröccsenni az olaj. Jó bőven tegyél bele olajat, legalább 2 cm magasan.
6. A csirkemell szeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, majd megint a lisztben és megint a tojásban.
7. Tedd a párizsi bundás csirkemellet az olajba és közepes lángon süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
8. A megsült párizsi csirkemellet tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa, és frissen tálald!
A párizsi csirkemellhez jól illik például a rizibizi, petrezselymes krumpli, krumplipüré, sült krumpli.