Paradicsomos mozzarellás csirkemell (caprese csirkemell)

paradicsomos mozzarellás csirkemell sütőben, caprese csirkemell

A paradicsomos mozzarellás csirkemell (caprese csirkemell) finom, látványos, könnyen elkészíthető étel, és még diétás is! Olaszos ízvilág, sok olvadó mozzarella és szaftos paradicsom dobja fel a csirkemellet.

Paradicsomos mozzarellás csirkemell hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell (2 fél, kb. 50 dkg)
  • 20 dkg friss mozzarella
  • 2-4 db koktélparadicsom (Mérettől függ, hogy mennyire lesz szükség. Használhatsz normál paradicsomot is,  de a koktél paradicsom ízesebb)
  • 2 dkg parmezán
  • 4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított bazsalikom és oregáno)
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Mozzarellás paradicsomos csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet 4 szeletre. Ha vastagabb, akkor klopfold ki kicsit.

2. Sózd és borsozd a csirkemelleket.

3. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben és süsd meg a csirkemelleket. Nem kell 100 %-osra megsütni őket, mert még sülnek majd a sütőben is.

4. Az elősütött csirkemelleket helyezd egy tepsibe. (Ha sütőpapírt raksz a tepsi aljára, akkor egyszerűbb lesz a mosogatás.)

5. Szeleteld fel a friss mozzarellát, és tegyél mindegyik csirkemellre annyi mozzarella karikát, amennyi betakarja.

6. Szórd meg a mozzarellát a toscana fűszerkeverékkel.

7. Helyezz a mozzarellára paradicsom karikákat.

8. Szórd meg a csirkemellek tetejét parmezánnal.

9. Helyezd a mozzarellás paradicsomos csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.

Mivel ez egy diétás étel, nem akartam elrontani valami kalóriabomba körettel, ezért párolt zöldséggel tálaltam.

Paradicsomos mozzarellás csirkemell (caprese csirkemell) ⋆ Csirkemell-receptek.hu

A paradicsomos mozzarellás csirkemell (caprese csirkemell) Olaszos ízvilág, sok olvadó mozzarella és szaftos paradicsom dobja fel a csirkemellet.

Cuisine: OLASZ

Recipe Yield: 4 szelet

Preparation Time: PT30M

Cooking Time: PT15M

Total Time: PT45M

Recipe Ingredients: