Gyors csirkés tészta, de a fűszerezésén csavartam kicsit. Provance fűszerkeverék nagyon jól passzol a gombához, így ehhez az ételhez is. Próbáld ki ilyen fűszerezéssel a tejszínes gombás csirkemellet, és ezentúl csak így fogod készíteni!
Hozzávalók – tejszínes gombás csirkemell tésztával:
2 adaghoz
- 20 dkg spagetti
- 20-25 dkg csirkemell (fél csirkemell)
- 25 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál provance fűszerkeverék (ha nincs, akkor kakukkfű)
- só
- frissen őrölt bors
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- parmezán a tálaláshoz
Tejszínes gombás csirkemell tésztával elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Tisztítsd meg a gombát, és szeleteld fel.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
4. Forralj fel vizet a tészta főzéséhez, ha felforrt sózd meg, tedd bele a tésztát és főzd a csomagoláson szereplő ideig, spagettinél ez kb. 8 perc. Al dente-re főzd, azaz ne legyen túl puha, mert a szószban még puhulni fog.
5. Melegítsd fel egy serpenyőben a vajat és az olajat.
6. Tedd bele a csirkemell kockákat és süsd aranybarnára őket, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
7. Tedd a vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg és párold üvegesre.
8. Add a hagymához a felszeletelt gombát és fokhagymát, és időnként megkevergetve fedő alatt főzd puhára.
9. Fűszerezd a gombát sóval, frissen őrölt borssal, és a provance fűszerkeverékkel.
10. Öntsd fel a tejszínnel, és tedd vissza a csirkemell kockákat a gombás raguba.
11. Főzd a tejszínes gombás csirkét még pár percig, míg kicsit be nem sűrűsödik.
12. Add a tésztát a raguhoz, jól keverd át, és frissen tálald.