A panko morzsás csirkemellet a rántott hús deluxe változatának is lehet nevezni. A panko morzsának köszönhetően a bundája extrán ropogós lesz.
De mi az a panko morzsa, és honnan lehet beszerezni?
A panko morzsa sokkal nagyobb darabokból áll, mint a hagyományos zsemlemorzsa, az állaga, könnyű, légies, szilánkos. Emiatt kevesebb zsiradékot szív magába, így a panko morzsával készített rántott hús kevesebb kalóriát fog tartalmazni, ezáltal egészségesebb.
Szerencsére ma már egész könnyen be lehet szerezni, nagyobb szupermarketekben, gasztroboltokban, ázsia boltban kapható.
A panko morzsáról bővebben a linkre kattintva tudsz olvasni.
Panko morzsás csirkemell hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg panko morzsa
- 2 db tojás
- 8 dkg liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Panko morzsás csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit.
2. Sózd és borsozd a csirkemellet, és használhatsz egyéb fűszereket is, ízlés szerint, pl. fokhagymát, chilit.
3. Készíts elő három edényt a panírozáshoz.
- Az elsőbe tedd a lisztet
- A másodikba üsd a tojásokat és habard el őket egy villával.
- A harmadikba tedd a panko morzsát.
4. Panírozd be a csirkemell szeleteket, először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a panko morzsában. Mivel a panko morzsa nagyobb darabokból áll, nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos zsemlemorzsa.
5. Bő olajban süsd ki a panko morzsás csirkemelleket, míg mindkét oldaluk aranybarnára nem sül.
6. Mint ahogy a legtöbb rántott étel, ez is frissen a legfinomabb. Sokféle körettel kínálhatod, mint a hagyományos rántott csirkét, a képen krumplis rakott cukkinivel van tálalva.