Ha szereted a lapcsánkát és a csirkemellet, akkor a krumplis csirketócsnit is imádni fogod. Isteni finom, de vigyázat függőséget okoz!
Hozzávalók:
kb. 15 darabhoz
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg krumpli
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 5 dkg reszelt sajt (trappista)
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- bors
- 0,5 dl olaj
Krumplis csirketócsni recept:
1.A csirkemellet kockázd fel nagyon apróra, kb. 0,5 cm-es kockákra. Ez azért fontos, hogy rendesen át tudjon sülni. Sózd be és tedd félre.
2. Reszeld le a krumplit és a sajtot.
3. Add a reszelt krumplihoz a csirkemellett, tojásokat, tejfölt, reszelt sajtot, összezúzott fokhagymát és keverd jól össze.
4. Fokozatosan adagold a masszához a lisztet és keverd el. Az, hogy mennyi liszt kell függ a tojások méretétől és hogy mennyire vizes a krumpli.
5. Sózd és borsozd.
6. Melegíts egy serpenyőben egy kevés olajat, és tegyél bele egy kanállal a krumplis csirketócsni tésztájából, majd a kanál végével lapogasd el.
7. Közepes lángon süsd aranybarnára a krumplis csirketócsni egyik oldalát, majd fordítsd meg sütőlapáttal és süsd meg a másik oldalát is.
8. A kész csirketócsnikat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
Tejföllel meglocsolva salátával tálalva nagyon finom.
Ha szereted a tócsnit, nézd meg ezeket a recepteket is: