Tejszínes kukoricás csirkemell gyorsan elkészíthető fogás. Baconnel készítettem, a sós bacon és az édeskés kukorica jól illik egymáshoz.
Tejszínes kukoricás csirkemell hozzávalók:
- 1 egész csirkemell, kb. 50 dkg
- 4 szelet bacon
- 1 doboz konzerv kukorica (340 g)
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj
Tejszínes kukoricás csirkemell elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Vágd fel a bacont kis darabokra.
3. Melegítsd fel az olajat a serpenyőben, és süsd meg benne a bacon darabokat.
4. Add hozzá a csirkemellet és pirítsd fehéredésig.
5. Öntsd fel a tejszínnel és alacsony lángon főzd puhára a csirkemellet.
6. Öntsd le a kukoricakonzerv levét, és add a kukoricát a csirkéhez. Ha fagyasztott kukoricát használsz, akkor hamarabb add hozzá, mert annak szüksége van főzésre.
7. Mivel a bacon is sós, és a csirkemell is be lett sózva, én már nem adtam hozzá több sót.
8. Lehet fokhagymát is adni hozzá.
A tejszínes kukoricás csirkéhez jól illik a tészta vagy párolt rizs.
Próbáld ki a tejszínes cukkinis kukoricás csirkemellet is: