Kókuszbundás csirkemell

kókuszbundás csirkemell ananászos rizzsel

A rántott csirkemell az egyik legkedveltebb étel Magyarországon, amit nem árt néha kicsit megbolondítani egy különleges hozzávalóval, mint például a kókusz. A kókuszbundás csirkemell nem csak finom, de még gluténmentes is, így gluténérzékenyeknek számára jó módszer gluténmentes rántott hús készítéséhez.

Ez a recept paleo étrendbe is illeszthető, és ha fokozni akarod a kókuszos ízt, akkor használj kókuszolajat a sütéséhez.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 2-3 db tojás
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • bors
  • olaj vagy zsír a sütéshez, kókuszzsír

Kókuszbundás csirkemell készítése:

1 Tisztítsd meg a csirkemellet és vágd le róla a zsírosabb részeket.

2. Egy jó éles késsel szeleteld fel a csirkemellet. Tedd a bal kezedet a csirkemell tetejére, és hosszában, vízszintesen húzd a kést.

3. Tegyél egy fóliát a csirkemell szeletekre, és óvatosan klopfold ki. Ne legyen túl vékony a hús. A csirkemell alapból puha hús, így nem kell tiszta erőből nekiesni, elég finoman, és a klopfoló tompa végét használd, ne a recéset. De a csirkemellnek az is elég, ha egy nagyobb kés lapját rárakod, és a kezeddel megnyomod. Csirkemell esetében a klopfolásnak az a lényege, hogy valamelyest egyforma vastagságú legyen a szelet.

4. Sózd és borsozd a csirkemell szeletek mindkét oldalát.

5. Készítsd elő az alapanyagoat a panírozáshoz. Olyan méretű tányérokat/tálakat használj, amiben majd elférnek a csirkemell szeletek. Üsd a tojásokat egy tálba, sózd meg és egy villával habard el.

6. Egy másik tálba tedd a kókuszreszeléket.

7. Mártsd a csirkemell szeletet a felvert tojásba. Egy villa segítségével fordítsd meg a tojásban, hogy mindenhol befedje, figyelj oda, mert előfordul, hogy kisebb foltokban nem tapad meg a tojás rendesen. Ha szükséges többször is mártogasd a tojásba a húst.

8. Szúrd a villát a húsba, csöpögtesd le a tojást, és tedd a kókuszreszelékbe, itt a kezeddel végezd a forgatást, így el tudod kerülni, hogy a kezedre és a villára ráragadjon a kókuszos panír.

kókuszbundás csirkemell panírozása

9. Melegítsd fel a zsiradékot egy olyan edényben, aminek magasabb a fala. Ha kellően felmelegedett a zsiradék, tedd bele a kókuszbundás csirkemellet és süsd aranybarnára közepes hőfokon.

9. Ha megsült az egyik oldala, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.

kókuszbundás csirkemell sütése

10. A kisült kókuszbundás csirkemellet tedd rácsra, hogy a felesleges zsiradék le tudjon csöpögni. Teheted konyhai papírtörlőre is, az is felszívja a zsiradékot, de ne hagyd rajta sokáig, mert az olajtól visszapuhul a bundája és nem lesz ropogós.

A kókuszbundás csirkemellhez ugyanolyan köretek illenek, mint a rántott húshoz, mi ananászos rizzsel ettük, de majonézes kukorica salátával is nagyon finom.

Kókuszbundás csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Kókuszbundás csirkemell, trópusi ízvilág, ropogós bunda. Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes paleo rántott húst!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: