Ha már unod a rántott húst, próbáld ki ezt az isteni fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemellet! Nem fogsz csalódni!
Hozzávalók – Fokhagymás tejfölös bundás csirkemell
- 2 db csirkemell filé (kb. 50 dkg)
- 2 db tojás
- 30 dkg tejföl
- 3 evőkanál liszt + egy kevés a hús forgatásához
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemell elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a lisztet és a felaprított fokhagymát és keverd simára.
4. Keverd a tejfölt és a sót a tojásos masszához és keverd össze.
5. A csirkemell csíkokat forgasd meg először a lisztben.
6. Majd forgasd a fokhagymás masszába, és bő olajban süsd aranybarnára.
7. A megsült fokhagymás csirkecsíkokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
Rizibizi, kukoricás rizs, sült krumpli, krumplipüré vagy saláta lehet a körete.