Fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemell

fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemell

Ha már unod a rántott húst, próbáld ki ezt az isteni fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemellet! Nem fogsz csalódni!

Hozzávalók – Fokhagymás tejfölös bundás csirkemell

  • 2 db csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 2 db tojás
  • 30 dkg tejföl
  • 3 evőkanál liszt + egy kevés a hús forgatásához
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez

Fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemell elkészítése:

1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a fokhagymát.

3. Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a lisztet és a felaprított fokhagymát és keverd simára.

4. Keverd a tejfölt és a sót a tojásos masszához és keverd össze.

5. A csirkemell csíkokat forgasd meg először a lisztben.

6. Majd forgasd a fokhagymás masszába, és bő olajban süsd aranybarnára.

7. A megsült fokhagymás csirkecsíkokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

Rizibizi, sült krumpli, krumplipüré vagy saláta lehet a körete.

Fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemell

Ha már unod a rántott húst, próbáld ki ezt az isteni fokhagymás tejfölös bundában sült csirkemellet! Nem fogsz csalódni!

Recipe Yield: 4 adag

Preparation Time: 10M

Cooking Time: 20M

Total Time: 30M