Csirkemell jóasszony módra

csirkemell jóasszony módra

Csirkemell jóasszony módra egy finom, különleges csirkés fogás, ahol a natúr csirkemellet gombás, zöldborsós ragu és kocka sült krumpli kíséri. Jóasszony ragut eredetileg borjúból vagy sertésből készítették, de csirkéből is nagyon finom, és így azok is megkóstolhatják, akik nem esznek vörös húst. Hogy kicsit diétásabb legyen az étel kolozsvári szalonna helyett füstölt főtt pulykamellel készítettem, így a füstös íz megmarad.

Csirkemell jóasszony módra hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg füstölt főtt pulykamell
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • étolaj
  • vaj
  • 1 kg krumpli

Csirkemell jóasszony módra elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Sós vízben főzd meg a zöldborsót, majd tedd félre.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát

4. Szeleteled fel a gombát.

5. Kockázd fel a füstölt főtt pulykamellet.

6. Melegíts egy kevés vajat és olajat egy serpenyőben.

7. Süsd meg a vajas olajban a csirkemell szeleteket, majd tedd őket letakarva félre. Most jön a jóasszony ragu elkészítése.

8. Ha szükséges, pótold a zsiradékot a serpenyőben, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

9. Add a hagymához a gombát, pirítsd míg össze nem esik, és nagyjából el nem fövi a levét. Ekkor sózd és borsozd.

10. Add a gombás raguhoz a felkockázott füstölt pulykamellet, a zöldborsót és keverd össze.

11. Pucold meg a krumplit, darabold kb. 1,5 cm-es kockákra és bő olajban süsd aranybarnára.

12. Tálald ki a jóasszony csirkemellet, tegyél egy adag sült krumplit a tányérra, 1-2 csirkemell szeletet, és tedd rá a jóasszony ragut.

Csirkemell jóasszony módra

Csirkemell jóasszony módra egy finom, különleges csirkés fogás, ahol a natúr csirkemellet gombás, zöldborsós ragu és kocka sült krumpli kíséri. Jóasszony ragut eredetileg borjúból vagy sertésből készítették, de csirkéből is nagyon finom, és így azok is megkóstolhatják, akik nem esznek vörös húst. Hogy kicsit diétásabb legyen az étel kolozsvári szalonna helyett füstölt főtt pulykamellel készítettem, így a füstös íz megmarad.

Cuisine: magyar

Recipe Yield: 4 adag

Preparation Time: 15M

Cooking Time: 60M

Total Time: 75M