Borsós tokány csirkemellből

zöldborsós tokány csirkemellből tésztával

Borsós tokány csirkemellből, egy magyaros, szaftos, gyorsan elkészíthető szuper recept.

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Borsós tokány csirkemellből recept:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a kolozsvári és a füstölt szalonnát.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Tedd egy edénybe a felkockázott szalonnát, és kezd el melegíteni, olvaszd ki a zsírját.

5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a csirkemellet és fokhagymát, és süsd fehéredésig.

7. Húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd el, és öntsd  annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

8. Főzd, közepes lángon, míg a hús nagyjából meg nem puhul.

9. Add a borsos tokányhoz a zöldborsót, és főzd tovább, míg a borsó is meg nem puhul.

10. Fűszerezd sóval és borssal.

11. A borsós tokányhoz jól illik a tészta, nokedli vagy rizs.

Borsós tokány csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Borsós tokány csirkemellből, egy magyaros, szaftos, gyorsan elkészíthető szuper recept. Próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: