Kelbimbós csirkemell

kelbimbós csirkemell

Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a kelbimbós csirkemell receptet. A kelbimbónak elég jellegzetes, kicsit kesernyés íze van, és gyakran készítik baconnel, ami sós, és valahogy nekem mindig hiányzott valami édes melléjük, ami egyensúlyba hozná az ízeket. Ezért ebbe a receptbe a kelbimbó és a sajt mellé becsempésztem egy kis édes barack befőttet. Nem csak nekem jött be, hanem a családnak is! Remélem neked is ízleni fog!

Kelbimbós csirkemell hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 30 dkg kelbimbó
  • 6 szelet bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db barack befőtt
  • olaj

Kelbimbós csirkemell elkészítése:

1.Főzd meg a kelbimbót, de maradjon roppanós, ne főzd túl.

2. Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

3. Reszeld le a sajtot.

4. Kockázd fel a bacont.

6. Egy kevés olajban süsd meg a bacon kockákat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

7. Vágd félbe az előfőzött, jól lecsöpögtetett kelbimbókat, és pirítsd meg őket kicsit a bacon zsírjában, majd tedd őket félre.

8. Ha szükséges, pótold az olajat a serpenyőben, és süsd meg a csirkemell szeleteket.

9. Tedd a csirkemell szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

10. Tegyél a csirkemellekre egy kis bacon kockát.

11. Tegyél a csirkemellekre a kelbimbót, és közé felkockázott barack befőttet.

kelbimbós csirkemell összeállítása

12. Szórd meg őket reszelt sajttal.

13. Tedd a kelbimbós csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.

Kelbimbós csirkemell

Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a kelbimbós csirkemell receptet. A kelbimbónak elég jellegzetes, kicsit kesernyés íze van, és gyakran készítik baconnel, ami sós, és valahogy nekem mindig hiányzott valami édes melléjük, ami egyensúlyba hozná az ízeket. Ezért ebbe a receptbe a kelbimbó és a sajt mellé becsempésztem egy kis édes barack befőttet. Nem csak nekem jött be, hanem a családnak is! Remélem neked is ízleni fog!

Recipe Yield: 4 adag

Preparation Time: 30M

Cooking Time: 15M

Total Time: 45M