Borsós tokány csirkemellből, egy magyaros, szaftos, gyorsan elkészíthető szuper recept.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Borsós tokány csirkemellből recept:
1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Kockázd fel a kolozsvári és a füstölt szalonnát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Tedd egy edénybe a felkockázott szalonnát, és kezd el melegíteni, olvaszd ki a zsírját.
5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a csirkemellet és fokhagymát, és süsd fehéredésig.
7. Húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd el, és öntsd annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
8. Főzd, közepes lángon, míg a hús nagyjából meg nem puhul.
9. Add a borsos tokányhoz a zöldborsót, és főzd tovább, míg a borsó is meg nem puhul.
10. Fűszerezd sóval és borssal.
11. A borsós tokányhoz jól illik a tészta, nokedli vagy rizs.