Karalábés csirke

karalábés csirke rizzsel

Karalábés csirke – a zsenge karalábé és a szaftos csirkemell párosa mennyei tejfölös szaftban fő össze, amit egy kevés petrezselyem tesz igazán frissé és tavasziassá.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 db nagyobb zsenge karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 375 g tejföl
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • étolaj

Karalábés csirke recept:

1 Csíkozd fel a csiremellet sózd és borsozd.

2. Pucold meg a karalábét, és darabold kb. 1 centis kockákra.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a csirkemellet és a fokhagymát, és kevergetve párold fehéredésig.

6. Add hozzá a karalábét, keverd át, és öntsd fel egy kevés vízzel és sózd meg.

7. Fedő alatt főzd a karalábés csirkét, míg a hús és a karalábé is meg nem puhul.

8. A tejfölhöz adagolj a karalábés csirke főzővízéből több adagban, és keverd simára.

9. Öntsd a tejfölös habarást a karalábés csirkéhez, keverd át.

10. Aprítsd fel a petrezselymet és keverd az ételbe.

11. Frissen tálald, rizs, tészta, krumplipüré illik hozzá.

Tipp

Más fűszerekkel is készítheted, például a provence fűszerkeverék is jól passzol hozzá.

karalábés csirke serpenyőben

Karalábés csirke ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Karalábés csirke - a zsenge karalábé és a szaftos csirkemell párosa mennyei tejfölös szaftban fő össze, amit egy kevés petrezselyem tesz igazán frissé és tavasziassá.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: