Karalábés csirke – a zsenge karalábé és a szaftos csirkemell párosa mennyei tejfölös szaftban fő össze, amit egy kevés petrezselyem tesz igazán frissé és tavasziassá.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 db nagyobb zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 375 g tejföl
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- étolaj
Karalábés csirke recept:
1 Csíkozd fel a csiremellet sózd és borsozd.
2. Pucold meg a karalábét, és darabold kb. 1 centis kockákra.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
4. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a hagymához a csirkemellet és a fokhagymát, és kevergetve párold fehéredésig.
6. Add hozzá a karalábét, keverd át, és öntsd fel egy kevés vízzel és sózd meg.
7. Fedő alatt főzd a karalábés csirkét, míg a hús és a karalábé is meg nem puhul.
8. A tejfölhöz adagolj a karalábés csirke főzővízéből több adagban, és keverd simára.
9. Öntsd a tejfölös habarást a karalábés csirkéhez, keverd át.
10. Aprítsd fel a petrezselymet és keverd az ételbe.
11. Frissen tálald, rizs, tészta, krumplipüré illik hozzá.
Tipp
Más fűszerekkel is készítheted, például a provence fűszerkeverék is jól passzol hozzá.