Megérett a sárgabarack a kertünkben, így sárgabarackos receptek készítésébe fogtunk. Elsőként sárgabarackos csirkeragu készült, a barack édességét jól egészíti ki a provence fűszerkeverék.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 25 dkg csirkemell filé
- 20 dkg nyers sárgabarack
- 4 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- Só
- Bors
- 1 teáskanál provence fűszerkeverék
Sárgabarackos csirkeragu elkészítése:
1. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
3. Magozd ki a sárgabarackot és csíkozd fel.
4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.
5. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
6. Tedd a zsiradékba és pirítsd meg kicsit a barack darabokat. Nem kell sokáig, ne legyenek túl puhák, majd vedd ki őket a serpenyőből.
7. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.
8. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.
9. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt.
10. Ha a bor elforrt, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt és a csirkemellet.
11. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal és a provence fűszerkeverékkel. Főzd tovább míg a szósz be nem sűrűsödik.
12. Add a raguhoz a barackot, és már kész is! A sárgabarackos csirkeraguhoz jól illik a párolt rizs vagy a krumplipüré.
Próbáld ki ezeket a sárgabarackos recepteket is:
- Rozmaringos sárgabarackmázas csirkemell
- Sárgabarackos rukkola saláta mozzarellával
- Sárgabarackos túrógombóc mandulás bundában
- Sárgabarackos clafoutis
- Nyári csirkemell receptek
.