Sárgabarackos csirkeragu

sárgabarackos csirkeragu rizzsel

Megérett a sárgabarack a kertünkben, így sárgabarackos receptek készítésébe fogtunk. Elsőként sárgabarackos csirkeragu készült, a barack édességét jól egészíti ki a provence fűszerkeverék.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 25 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg nyers sárgabarack
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kis  fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • Bors
  • 1 teáskanál provence fűszerkeverék

Sárgabarackos csirkeragu elkészítése:

1. A csirkemellet csíkozd fel, sózd és borsozd.

2.  Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

3. Magozd ki a sárgabarackot és csíkozd fel.

4. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.

5. Ha felmelegedett a zsiradék, pirítsd meg a csirkét. Ezt jó több részletben végezni, hogy legyen helyük pirulni. Ha kész a csirkemell, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

6. Tedd a zsiradékba és pirítsd meg kicsit a barack darabokat. Nem kell sokáig, ne legyenek túl puhák, majd vedd ki őket a serpenyőből.

7. Tedd a zsiradékba a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és dinszteld meg.

8. Ha a vöröshagyma megpuhult add hozzá a fokhagymát és keverd össze.

9. Öntsd fel a fehérborral, sózd, borsozd és forrald el az alkoholt.

10. Ha a bor elforrt, húzd le a serpenyőt a tűzről, és add hozzá a tejszínt és a csirkemellet.

11. Vedd alacsony fokozatra a gázt, és tedd vissza a serpenyőt. Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal és a provence fűszerkeverékkel. Főzd tovább míg a szósz be nem sűrűsödik.

12. Add a raguhoz a barackot, és már kész is! A sárgabarackos csirkeraguhoz jól illik a párolt rizs vagy a krumplipüré.

Próbáld ki ezeket a sárgabarackos recepteket is:

.

Sárgabarackos csirkeragu ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Sárgabarackos csirkeragu, egy finom, tejszínes, nyári csirkemell recept. Egyszerűen és gyorsan elkészül, próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: n/a

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: