Aszalt szilvás csirkemell diós bundában egy igazi ünnepi fogás, az egyik legkedveltebb karácsonyi csirkemell. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de egy trükkel igazán könnyen el lehet készíteni, nem kell attól félni, hogy szétesik.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 20 dkg aszalt szilva (magozott, és lehetőleg puha legyen)
- 8 dkg reszelt sajt (én füstölt sajtot használtam, de használhatsz sima sajtot is, pl trappista) Használhatsz sajt szeleteket is.
- 10 dkg liszt
- 2-3 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg durvára aprított dió
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Aszalt szilvás csirkemell diós bundában elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki, sózd és borsozd.
2. Helyezd a csirkemellet egy kiolajozott alufóliára.
3. Rakd a csirkemellre a sajtot és az aszalt szilvát.
4. Tekerd fel a fólia segítségével, a két végét csavard össze, hogy úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor.
5. Forralj vizet egy nagy lábosban. Tedd bele a fóliába csomagolt töltött csirkemelleket és főzd 10 percig, majd vedd ki. Az előfőzés miatt sokkal könnyebb lesz panírozni, és nem kell attól félni, hogy szétesik panírozás vagy sülés közben.
6. Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz:
- tedd egy tálba a lisztet
- üsd a tojásokat egy másik tálba, sózd meg és habard el
- tedd egy harmadik tálba a zsemlemorzsát és a durvára aprított diót és keverd össze
7. Ha langyosra hűltek az aszalt szilvás csirkemellek, vedd ki őket a fóliából és panírozd be:
- forgasd meg a lisztben
- mártsd meg a tojásban
- forgasd meg a diós zsemlemorzsában
8. Melegíts bő olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd aranybarnára az aszalt szilvás csirkemellek mindegyik oldalát.
Milyen köret illik az aszalt szilvás csirkemellhez?
10 szuper köret aszalt szilvával töltött hús mellé itt!
Próbáld ki a barackkal töltött csirkemellet is!