Barackkal töltött csirkemell

barackkal töltött csirkemell

Barackkal töltött csirkemell, olvadó sajttal és szaftos barackkal a közepén, ropogós bundában. Isteni finom, hétvégére, vendégvárónak, ünnepi fogásnak is kiváló. Nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, és sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Barackkal töltött csirkemell hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 2 db nagyobb őszibarack befőtt
  • 12 dkg sajt (trappista)
  • bors
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl étolaj

Barackkal töltött csirkemell elkészítése:

1.Szeleteld fel a csirkemellet, tegyél a szeletekre egy fóliát, és klopfold ki kicsit, hogy a hús vékony és egyenletes vastagságú legyen.

2. Sózd és borsozd a csirkemell szeleteket.

3. Reszeld le a sajtot és vágd fel a barack befőttet 1-2 cm-es csíkokra.

4. Tegyél egy csirkemell szeletet egy fóliára, szórd meg reszelt sajttal, és helyezd el rajta a barack szeleteket.

barackkal töltött csirkemell összeállítása

5. Tekerd fel óvatosan a fólia segítségével. Ezzel a módszerrel töltsd meg a többi csirkemellet is.

6. Készítsd elő a panírozáshoz az alapanyagokat. Tedd egy tálba a lisztet, egy másik tálba üsd a tojásokat és egy csipet sóval habard el, egy harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát helyezd.

7. Panírozd be óvatosan a barackkal töltött csirkemelleket, hogy ne essenek szét. Először forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha a kezedet használod, nem villát, csipeszt akármilyen másik eszközt. Persze a kezedet mosd meg jó alaposan.

barackkal töltött csirkemell fázisok

8. Melegíts olajat egy edényben, a legjobb egy magasfalú edényt használni, így kevésbé tud kifröccsenni az olaj. Bőven, pár centi magasan legyen olaj az edényben, és közepes lángon süsd aranybarnára a barackkal töltött csirkemell mindegyik oldalát.

9. A kisült húsokat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Krumplipürével, párolt rizzsel a legfinomabb.

Barackkal töltött csirkemell

Barackkal töltött csirkemell, olvadó sajttal és szaftos barackkal a közepén, ropogós bundában. Isteni finom, hétvégére, vendégvárónak, ünnepi fogásnak is kiváló. Nem csak melegen, de hidegen is lehet fogyasztani, és sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Recipe Yield: 4 adag

Total Time: 40M