Zöldborsós csirkemell ragu, magyaros, szaftos finom fogás, gyorsan elkészül.
Zöldborsós csirkemell hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olaj vagy zsír
Zöldborsós csirkemell ragu elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Hámozd meg a paradicsomot, és kockázd fel.
4. Kockázd fel a paprikát.
5. Egy edényben melegítsd fel az olajat, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és közepes lángon párold míg üveges nem lesz.
6. Add a hagymához a fokhagymát, paradicsomot és paprikát, keverd össze, és főzd egy-két percig.
7. Add a csirkemellet a pörkölt alaphoz, és folyamatosan kevergetve főzd, míg a csirkemell ki nem fehéredig, kb. 5 perc.
8. Húzd le a tűzről az edényt, add hozzá a pirospaprikát, keverd össze, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje
9. Sózd és borsozd.
10. Ha felforrt, add hozzá a zöldborsót, és közepes lángon főzd készre a zöldborsós csirkemellet, kb. 10-15 perc, míg a csirkemell és a borsó meg nem puhulnak.
Mi sült krumplival ettük, de jól illik hozzá a rizs, tészta, krumplipüré is.
Próbáld ki a tejszínes zöldborsós csirkemellet vagy a török csirkemell ragut is!