Török csirkemell ragu – orman kebab

török csirkemell ragu orman kebab

Az orman kebabbal egy török étteremben ismerkedtem meg, finom, laktató egytálétel, és az ízvilága eléggé magyaros, akár magyar recept is lehetne, mondhatni a pörkölt és a paprikás krumpli keveréke. Otthon is elkészítettem, és finomra sikeredett ez a török csirkemell ragu.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Török csirkemell ragu – orman kebab recept

1 Kockázd fel a csirkemellet és sózd meg.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát.

3. Pucold meg a répát és a krumplit, a répát karikázd fel, a krumplit vágd kockára. Mivel a krumpli gyorsabban fő, mint a répa, ezért a krumpli darabok nagyobbak legyenek, mint a répa.

4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a csirkemell kockákat és pirítsd meg, míg ki nem fehérednek.

5. Add a csirkéhez a felaprított vöröshagymát és kevergetve párold meg.

6. Add hozz a sűrített paradicsomot és keverd á, hogy kicsit lepiruljon.

7. Keverd hozzá a fűszerpaprikát is.

8. Öntsd fel egy kevés vízzel, és add a török csirkemell raguhoz a feldarabolt sárgarépát és krumplit. Ha szükséges, adj még hozzá a vizet, épphogy ellepje a víz.

9. Főzd alacsony lángon a török csirkemell ragut, míg a hús és zöldségek nagyjából meg nem puhulnak. Ekkor add hozzá a zöldborsót, és főzd még pár percig, míg a borsó is meg nem fő.

10. Már el is készült az orman kebab, amit magában is lehet fogyasztani, de szoktak hozzá köretet is kínálni, például rizst, vagy pitát.

török zöldséges csirkemell ragu orman kebab

Török csirkemell ragu - orman kebab ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Török csirkemell ragu, azaz orman kebab, egy finom, laktató csirkés egytálétel zöldborsóval, krumplival, répával, próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: török

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: