Ha fel szeretnéd dobni a rántott csirkemellet, készítsd el diós bundában. Meg fogsz lepődni mennyit hozzáad az ízéhez. Akár egy egyszerű karácsonyi csirkemell is lehet belőle, de a maradék dió felhasználására is jó ez a recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 marék dió
- olaj
- só, bors
Rántott csirkemell diós bundában elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki kicsit. Sózd és borsozd.
2. Tedd egy tálba a lisztet.
3. Üsd egy másik tálba a tojásokat, sózd meg kicsit és habard el.
4. Vágd durvára a diót, és keverd össze a zsemlemorzsával.
5. Panírozd be a csirke szeleteket:
- forgasd meg a lisztben
- forgasd meg a tojásban
- végül a diós zsemlemorzsában
6. Melegíts bőven olajat, és közepes lángon süsd aranybarnára a diós bundás csirkemelleket.
Waldorf salátával tálaltam, ami különösen jól illik a diós bundához.
A dió bundás csirkemellet akár meg is töltheted például aszalt szilvával, recept itt.