Bakonyi csirkeragu

bakonyi csirkeragu tarhonyával

Bakonyi csirkeragu egy igazán magyaros étel. Gyakorlatilag csirkepaprikás gombával. Eredetileg füstölt szalonnát is raknak bele, ez nálam most kimaradt, de ha szeretnél füstölt ízt bele, használj részben füstölt fűszerpaprikát.

Bakonyi csirkeragu hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 25 dg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 0,5 dl olaj vagy zsír

Bakonyi csirkeragu elkészítése:

1.Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Készítsd elő a többi alapanyagot:

  • aprítsd fel a vöröshagymát
  • kockázd fel a paradicsomot
  • kockázd fel a paprikát
  • szeleteld fel a gombát

3. Melegítsd fel az zsiradékot egy serpenyőben.

4. A zsírban süsd elő a csirkemell csíkokat , és tedd őket félre.

5. A maradék zsírban párold üvegesre a felaprított vöröshagymát.

6. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot és párold őket együtt pár percig.

7. Add hozzá a felszeletelt gombát és pirítsd folyamatosan kevergetve.

8. Ha a gomba nagyjából összeesett, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.

9. Tedd az elősütött csirkemell csíkokat a levével együtt a szaftba, és fedő alatt párold puhára.

10. Keverd csomómentesre a tejfölt a liszttel. Keverj hozzá egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.

11. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd.

Én tarhonyával készítettem, de galuskával is nagyon finom.

bakonyi csirkeragu serpenyőben

Bakonyi csirkeragu ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Bakonyi csirkeragu egy igazán magyaros étel. Gyakorlatilag csirkepaprikás gombával. Eredetileg füstölt szalonnát is raknak bele, ez nálam most kimaradt, de ha szeretnél füstölt ízt bele, használj részben füstölt fűszerpaprikát.

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2 adag

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: