Paradicsomos mozzarellás zöld pestós csirkemell sütőben egy különleges, gyorsan és egyszerűen elkészíthető isteni finom étel, ami akár ünnepi alkalmakkor is az asztalra kerülhet.
A bolti pesztóval tényleg roppant egyszerű egy ilyen ízletes sült csirkemellet készíteni, sok olvadó mozzarellával a tetején.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db nagyobb csirkemell filé (25-30 dkg)
- 2 evőkanál zöld pestó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 10 dkg friss mozzarella
- 1 evőkanál parmezán
- só
- bors
- 1 teáskanál olívaolaj
Zöld pestós csirkemell sütőben paradicsommal, mozzarellával
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Kenj ki vékonyan olívaolajjal egy tepsit.
3. Vágd két szeletbe a csirkemellet, vastagabb szeletek lesznek, fűszerezd sóval és borssal mindkét oldalukat, majd tedd a kiolajozott tepsibe.
4. Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd meg vele a csirkemell szeleteket.
5. Kend a zöld pesztót a csirkemell szeletekre.
6. Karikázd fel a paradicsomot, és tedd a paradicsom szeleteket a húsra.
7. Szórd meg a reszelt parmezánnal.
8. Szeleteld fel a mozzarellát, és borítsd be vele a zöld pestós csirkemelleket.
9. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 25-30 percig.
10. Frissen tálald!
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.