Ha szereted a rántott csirkemellet, a zabpelyhes csirkemellet is szeretni fogod, alakbarát és gluténmentes recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 db tojás
- 6 evőkanál zabpehelyliszt (gluténmentes)
- 6 evőkanál zabpehely (aprószemű, gluténmentes)
- só
- bors
- olaj
Zabpelyhes csirkemell sütőben recept:
1 Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és kend be vékonyan olajjal.
3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
4. Készítsd elő az alapanyagokat a zabpelyhes csirkemell panírozásához:
- tedd egy tálba a zabpehelylisztet
- üsd egy másik tálba a tojásokat, és egy csipet sóval habard el
- tedd a zaphelyhet egy harmadik tálba
5. Panírozd be a csirkemelleket, előszor forgasd meg a zabpehelylisztben, utána a felvert tojásban végül a zabpehelyben, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
6. A zabpehelybundás csirkemellek tetejét is kend be vékonyan olajjal.
7. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig süsd. Félidőben fordítsd meg a zabpelyhes csirkemelleket.
Válassz mellé valami diétás köretet!