Vasi pecsenye csirkemellből

vasi pecsenye csirkemellből, vasi csirkemell

Vasi pecsenye egy klasszikus magyaros fogás, amit csirkemellből is el lehet készíteni. A pácoláshoz kell idő, de érdemi munka kevés van vele.

Vasi csirkemell ozzávalók:

  • 1 egész csirkemell (kb. 50 dkg)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl kacsazsír vagy sertészsír

Vasi pecsenye csirkemellből elkészítése:

1 Szeleteled fel a csirkemellet, kicsit ki is klopfolhatod, hogy nagyjából egyforma vastagságúak legyenek.

2. Aprítsd fel a fokhagymát, és dörzsöld be vele a csirkemell szeleteket.

3. Tedd  a fokhagymás csirkemell szeleteket egy tálba és öntsd fel annyi tejjel, hogy ellepje. Letakarva tedd a hűtőbe egy napra, de legalább pár órára.

vasi pecsenye pácolása

 

4. Másnap vedd ki a tejből a csirkemell szeleteket, csöpögtesd le, és papírtörlővel töröld szárazra.

5. Sózd és fűszerezd frissen őrölt borssal.

6. Egy tálban keverd össze a lisztet és a fűszerpaprikát.

7. Egy serpenyőben melegítsd fel a zsírt.

8. A csirkemell szeleteket forgasd meg a paprikás lisztben és közepes lángon süsd puhára a vasi pecsenye mindkét oldalát. Nem szabad nagy lángon sütni, mert a paprika könnyen megéghet.

9. Szedd ki a megsült vasi csirkemelleket a zsírból csöpögtesd le, és frissen tálald, a képen hagymás tört krumpli volt a körete, de petrezselymes krumplival is finom.

Vasi pecsenye csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Vasi pecsenye egy klasszikus magyaros fogás, amit csirkemellből is el lehet készíteni. A pácoláshoz kell idő, de érdemi munka kevés van vele.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: