A csirkemellet gyakran éri az a vád, hogy csak diétázóknak való, nem lehet jóllakni vele. A magyaros legényfogó csirkemellel garantáltan jól fogsz lakni, mert ez egy igazán laktató, kiadós csirkemell recept.
Hozzávalók:
1 db-hoz
- 1 db csirkemell filé
- 2 szelet füstölt főtt tarja
- 6 karika kolbász
- 3 szelet paradicsom
- 6 szelet paprika, ha szereted a csípőset lehet hegyes erős
- 2 szelet lilahagyma
- 2 dkg füstölt sajt
- 4 dkg trappista sajt
- só
- bors
Legényfogó csirkemell elkészítése:
1 A csirkemell közpét vágd be, de úgy hogy nem vágod ketté. Nyisd ki pillangó alakra. Tegyél rá egy fóliát és klopfold ki kicsit, hogy egyenletes szeletet kapj. Sózd és borsozd.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
3. Szeleteld fel a kolbászt, paprikát, paradicsomot, lilahagymát.
4. Reszeld le a trappista és füstölt sajtot és keverd össze.
5. Tedd egy serpenyőbe a kolbász karikákat, és kezd el melegíteni, hogy a kolbász zsírja kiolvadjon. Vedd ki a sült kolbász karikákat a serpenyőből.
6. Süsd meg a csirkemell mindkét oldalát a kolbász zsírjában.
7. Tedd a csirkemellet egy hőálló tálba, vagy ha olyan serpenyőd van, amit be lehet rakni a sütőbe, maradhat abban, de már vedd le a tűzről.
8. Tedd az elősütött csirkemell tetejére a füstöltt tarját.
9. Jöhet a paprika, paradicsom, szálaira szedett lilhagyma és a kolbász.
10. A tetejére rakd a reszelt sajtot.
11. Tedd a legényfogó csirkemellet a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.
Párolt rizzsel tálaltam, de a krumplipüré is jól illik hozzá.
Próbáld ki a legényfogó levest is.