Toroskáposztát csirkemellből is lehet készíteni, így magyaros ízvilágú, de diétás fogást készíthetünk, ami még pénztárcabarát is.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 30 dkg csirkemell
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- 2 evőkanál kacsazsír
- só
- bors
Toroskáposzta csirkemellből recept:
1 A toroskáposztához először kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Melegítsd fel a kacsazsírt egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirkemell kockákat, nem kell teljesen készre sütni őket. Majd vedd ki az elősütött csirkemellet a serpenyőből.
4. Ha szükséges pótold a zsírt, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és kevergetve párold üvegesre.
5. Add a vöröshagymához a fokhagymát, babérlevelet, pirítsd még egy rövid ideig.
6. Tedd a serpenyőbe a lecsöpögtetett savanyú káposztát, és az elősütött csirkemell kockákat.
7. Magas hőfokon, kevergetve pirítsd kb. 10-15 percig, míg a káposzta is meg nem puhul.
Kattints a linkre további savanyú káposztás csirkemell receptekért!