Toroskáposzta csirkemellből

toroskáposzta csirkemellből tányéron

Toroskáposztát csirkemellből is lehet készíteni, így magyaros ízvilágú, de diétás fogást készíthetünk, ami még pénztárcabarát is.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 30 dkg csirkemell
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • bors

Toroskáposzta csirkemellből recept:

1 A toroskáposztához először kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Melegítsd fel a kacsazsírt egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirkemell kockákat, nem kell teljesen készre sütni őket. Majd vedd ki az elősütött csirkemellet a serpenyőből.

4. Ha szükséges pótold a zsírt, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg, és kevergetve párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a fokhagymát, babérlevelet, pirítsd még egy rövid ideig.

6. Tedd a serpenyőbe a lecsöpögtetett savanyú káposztát, és az elősütött csirkemell kockákat.

7. Magas hőfokon, kevergetve pirítsd kb. 10-15 percig, míg a káposzta is meg nem puhul.

Kattints a linkre további savanyú káposztás csirkemell receptekért!

Toroskáposzta csirkemellből ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Toroskáposztát csirkemellből is lehet készíteni, így magyaros ízvilágú, de diétás fogást készíthetünk, ami még pénztárcabarát is.

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 2 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: