Temesvári csirkemell

temesvári csirkemell rizzsel

Bár eredetileg sertésből szokták készíteni a temesvári tokányt, csirkemellből is finom, magyaros ételt készíthetünk belőle. A füstölt szalonnát kihagytam a receptből, füstölt fűszerpaprikával csempésztem a füstös ízt a temesvári csirkemellbe.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál füstölt fűszerpaprika
  • 3 dl tejföl
  • olaj
  • bors

Temesvári csirkemell elkészítése:

1 Csíkozd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a hagymához a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, és pár percig főzd tovább.

6. Add hozzá a csirkemellet és kevergetve főzd, míg a csirkemell ki nem fehéredik.

7. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a sima és a füstölt fűszerpaprikát.

8. Tedd vissza a tűzre, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és alacsony lángon főzd, míg a csirkemell félig meg nem puhul.

9. Emeld fel a hőfokot és add a fagysztott zöldbabot is a temesvári csirkemellhez és főzd puhára.

10. A tejfölhöz keverj egy kevés szaftot és add a tokányhoz. (Lehet egy evőkanál lisztet is keverni a tejfölbe, ha sűrűbb szaftot szeretnél, de én általában liszt nélkül készítem.)

11. Keverd át, és várd meg míg újra felforr, és már kész is a temesvári csirkemell.

A temsvári csirkemell galuskával,  vagy diétás nokedlivel, rizzsel, tésztával is nagyon finom.

temesvári csirketokány serpenyőben

Temesvári csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Temesvári csirkemell finom, szaftos, magyaros recept zöldbabbal. Próbáld ki Te is temesvári csirketokányt, imádni fogod!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: