Favágó csirkemell

favágó csirkemell rizzsel

A favágó szeletet eredetileg sertésből szokták készíteni, de a csirkemell favágó módra legalább ugyanolyan finom, egy magyaros, laktató, kevésbé ismert, ennek ellenére mégis szuper fogás, amit villámgyorsan el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 nagy csipet majoránna
  • bors

Favágó csirkemell elkészítése:

1 Készíts 4 szeletet a csirkemellből, klopfold ki kicsit, sózd és borsozd.

2. Kockázd fel a kolozsvári szalonnát.

3. Vágd félbe a vöröshagymát és karikázd fel, a fokhagymát aprítsd fel.

4. Melegíts fel 2 evőkanál vajat egy serpenyőben és süsd meg benne a csirkemell szeleteket, majd tedd félre.

5. Tedd a serpenyőbe a maradék 2 evőkanál vajat, és süsd meg benne a kolozsvári szalonnát.

6. Amikor kezdi kiengedni a zsírját a szalonna, add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, fűszerezd majorannával és pirítsd tovább kevergetve pár percig, majd halmozd a hagymás ragut a csirkemell szeletekre.

favágó csirkemell összeállítása

7. Süsd meg a tükörtojásokat is a serpenyőben, és tegyél egy-egy tükörtojást a favágó csirkemellek tetejére.

8. A favágó csirkemellhez jól illik a rizs, sült krumpli, krumplipüré is.

Próbáld ki a favágó levest is!

.

Favágó csirkemell ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Favágó csirkemell, vagy csirkemell favágó módra, egy finom, magyaros, kiadós recept, próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: